prosimtě vrat se na základku, žádná sekera samozřejmě není :)
počítej se mnou. máme příjmy (už z odevednou daní) což je 100% (daně z příjmu neplatíme). dále z toho 20% jde na výplaty i s odvodama, prostě 20% je výplata sakumprdnum, potom tu máme investice do sítě to je 60% a zbylých 20% jsou náklady sítě, tedy PHM, telefony, nájmy, konektivity atd...
už to chápeš?
Já to chápu velmi dobře, jsem inženýr ekonomie a řízením firmy, která v ISP podníká se posledních 13 let živím. Je fakt, že účetnictví různých skoroposkytovatelů typu jarda a ferda potají.net nebo praček na prachy v podobě ofčanských sdružení nevyznám, ale zase předpokládám, že na tento WEB přispívají pouze podnikatelé v telekomunikacích.
Jenom se snažím naznačit, že v tom máš hokej.. Už jenom tvrzení "máme příjmy (už z odevednou daní) což je 100% (daně z příjmu neplatíme)" je všezahrnujcí.
Samozřejmě, že z tržeb máte jenom výnosy s DPH. Z výnosů + DPH (rozuměj po odečtení daňově uznatelných nákladů a jejich DPH stává základ pro platbu DPH) odvedeš DPH a zbyde ti oněch 100procent,
Tyto čisté výnosy tvoří obrat.
Pokud tvrdíš - jako že já říkám, že kecáš, že 60 procent jsou investice, tak se ti nemůže dostávat buď peněz na DPP, nebo tvůj základ je tvořen 1XXprocenty (cizí vstupy), nebo se dopouštíš daňového deliktu. Nic mezi tím není a pokud máš firmu v nějaké provincii, tak doporučuji věnovat tomuto faktu zásadní pozornost, protože tohle to zvládají i Bc., kteří na v provincíích na FÚ pracují.
Investice ze zákona nelze odepsat do nákladu na přímo, ale pouze pomocí daňových oprávek. 1 odpisová třída (skupina) jsou 3 roky. Tudíž první rok z investice odepíšeš do nákladů cca 1/3 a 2/3 ti zůstane na výnosové stráně bilance.. tedy 40 procent z těch 100 procent které uvádíš musíš zdanit. Už tomu rozumíš?
No a pokud je DPP 21 procent, tak by tvuj zaklad musel byt 100 + X procent. No a to X je logicky, co ti v tvé rozvaze chybí.